לשרה נאות שלום,

כרגע נודע לי כי הממשלה מתכוונת להעלות את מחירי הנסיעה באוטובוסים ובכך לעודד את האנשים אף יותר מעכשיו לנסוע במכוניותיהם הפרטיות. בעיני, צעד כזה מהווה התאבדות סביבתית. הרי אין צורך להוכיח כמה אוטובוס מזהם פחות מה-10 מכוניות מינימום שבהן ייכנסו האנשים שנוסעים בו (והרי זה לעולם לא יהיה 10, אנשים לא מתחלקים בינהם בצורה אופטימלית לעולם). זה רק צעד אחד מני רבים שהממשלה עושה בדרך להגדלת הכיס שלה והקטנת היכולת הריאתית של תושבי ישראל, ובמיוחד מרכז הארץ המזוהם כ"כ:
כמו שזה נראה לי "מהצד", כאזרח, המדינה מתנהלת כעסק בעל מטרות רווח, ומנסה להכניס לעצמה כמה שיותר מיסים (קניית רכב, רישוי רכב, ביטוח רכב, דלק..), במקום לדאוג לרווחת תושביה על כל צורותיה (שזו כמובן מטרת קיומה היחידה והבלעדית של מדינה). במקום ללכת על צעדים קשים, גם רעיונית וגם כלכלית, המדינה מעדיפה להמשיך את המצב הקיים, שמכניס מיליונים במיסים, אבל הורג את האזרחים גם כלכלית וגם בריאותית. ועוד לא דיברתי בכלל על פתרונות מהפכניים כמו רכבים המשתמשים בדלק אלכוהולי כמו שנעשה בברזיל ורוב פליטתם הם אדי מים, או רכבים שנוסעים על גז טבעי, או על מדיניות שתעודד קניית רכבים קטנים וחסכוניים יותר ע"י הפחתת מיסוי.

אולי אני אופטימי חסר תקנה, אבל אני לא חושב שבלתי אפשרי לשפר את המצב. כמובן שזה לא הנושא הבוער ביותר במדינה, אבל הוא בהחלט בוער. אני הצבעתי עבור "שינוי" כי באמת שאני רוצה לראות שינוי בנושאים החשובים לי ולמדינה, וזה אחד מהם.


בתודה,
       לירון נוימן,
        רעננה.