למה לשלם יותר? הדברים שהכי כדאי להזמין לישראל מחו"ל

נכתב ב-30 ביוני 2009, 7:00 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

7

אם אתם ישראלים, אתם בטח לא אוהבים לצאת פראיירים. ומה יותר פראיירי מלשלם הרבה בשביל משהו שאפשר להשיג בזול?

אם אתם כמוני, מצד שני, אתם מוכנים לשלם יותר בשביל לקבל מוצר איכותי. אבל מה קורה כשההפרש במחיר הוא עצום, וההפרש באיכות זניח? בשאלה הזאת בדיוק נתקלתי כשסיירתי ב-DealExtreme (להלן DX), והתשובה שלי הייתה ברורה: רק אם באמת צריך, לקנות.

בפוסט הזה אני רוצה להציג כמה מוצרים שקניתי, והם דילים טובים במיוחד ביחס למחירי השוק בארץ (לקחתי את זאפ כמדד). אם אתם צריכים אחד מהם, אני מציע לקנות משם, ואני גם אנמק למה. בקשר לאתר עצמו – הוא אמין בעיני, כבר רכשתי שם כמה פעמים ולא קרה לי שום דבר רע, לוקח למשלוח קצת הרבה זמן להגיע אבל בד"כ המוצרים הם מה שאני מצפה מהם (סיניים וזולים אבל עובדים). בקשר לפחד מרכישה באינטרנט – פרטי האשראי שלכם מגיעים ל-PayPal, שהוא שירות תשלום מאוד ותיק ואמין. לדעתי, הסיכון שיגנבו לכם את מס' כרטיס האשראי כשאתם נותנים את הכרטיס למלצר במסעדה יותר גבוה מאשר שהוא ייגנב עקב קניה דרך PayPal. והכי חשוב ב-DX: המשלוח חינם! לכל העולם! לא משנה כמה מעט קנית!

(כל המחירים נכונים לשער הדולר של יום הפרסום ולתוצאות בזאפ מיום הפרסום ומעוגלים, אבל העקרון כנראה ישאר נכון עוד הרבה זמן. שימו לב שעל קניה מעל 50$ תצטרכו לשלם מכס. בידקו עם הרשויות המוסמכות לפני קניה גדולה)

ועכשיו, לכוכבי הערב:

סוללות כפתור
סוללות קטנות כאלה, של כל מיני מכשירים אלקטרוניים קטנים כמו צעצועים, מחשבונים, שלטי מכוניות, פנסים, משקלים (יש לומר "מאזניים"!) וכו'. שני הסוגים השכיחים הם CR2016 ו-CR2032. לפי זאפ, בישראל הסוג הראשון מתחיל מ-9 ש"ח ליחידה והשני מ-7 ש"ח ליחידה. ב-DX ניתן להשיג סוללות CR2016 בכ-60 אגורות ליחידה, בחבילות של 20 יחידות. כל חבילה עולה בסה"כ 12 ש"ח, כך שזה לא סכום מטורף להוציא. למעשה, זה פחות מ-2 סוללות בארץ, אז אם אתם מתכוונים להשתמש ב-2 סוללות CR2016 בשנים הקרובות, זו עסקה משתלמת. אותו הדבר לגבי סוללות CR2032: יוצא 72 אגורות לסוללה ב-DX, או 14 ש"ח לחבילה של 20. לי יש מאזני-אדם בבית ששותים סוללות CR2032, ו"החזרתי את ההשקעה" מזמן.

מתאם בלוטות' (Bluetooth) (אני מודה שכתבתי את זה גם בעברית רק כי זה מצחיק אותי שכתוב שם "בלוטות")
בישראל מתאם BT קטן גנרי עולה לפחות 28 ש"ח. ב-DX אותו מתאם בלוטות' עולה קצת פחות מ-10 ש"ח. לא אותו חסכון כמו בסוללות, אבל עדיין כמעט שני שלישים! והאיכות? לא ביצעתי מבחני דרך קשים, אבל שניהם מתאמי BT גנריים בלי מותג. יש לי אחד שקניתי בארץ ואחד מ-DX, והם עובדים בדיוק אותו הדבר, לפי מה שראיתי.

מאוורר לדיסק הקשיח
בישראל החמה זה מוצר הכרחי לכל מי שעובד עם המחשב בחדר לא ממוזג. לפי זאפ, יחידת קירור עם שני מאווררים עולה בארץ 39 ש"ח. ב-DX יחידת קירור לדיסק הקשיח עם שני מאווררים עולה 15.5 ש"ח. ירדנו מחיסכון של 2/3 לחיסכון של כ-50%. עדיין לא רע. לגבי האיכות, שוב, שניהם גנריים, וחוץ מהצבע אפילו די דומים. מכיוון שלא ידוע לי שמכון התקנים דורש בדיקה של כל מוצר קירור דיסקים שמיובא לארץ, אפשר להניח שהאיכות היא זהה. הם כנראה מיוצרים באותה עיר, אם לא באותו מפעל. אם למישהו יש הערות לגבי האיכות – אשמח לשמוע…

עכבר למחשב נייד (או כמו שהחברה שלי קוראת לו, "עכברבר")
כשאני אומר "עכבר למחשב נייד" אני לא מתכוון לאותו עכבר שרק הקטינו אותו, זה לא נייד, אלא סתם לא נוח. מה שהופך עכבר לנייד הוא חוט נגלל, שמאפשר לאכסן אותו בצורה מסודרת ונוחה בתיק. בארץ, עכבר כזה מתחיל מ-45 ש"ח, בעוד שב-DX אפשר להשיג עכבר כחול עם חוט נגלל ב-20 ש"ח בלבד, ויש גם באפור, שחור ומטוס!

שלט אוניברסלי
יש הרבה סוגים של שלטים אוניברסליים, וההשוואה נהיית קשה יותר מבעכברים או סוללות. אני חיפשתי שלט שישלוט על כל מה שיש לי בחדר: מערכת, טלוויזיה, ממיר, וידאו, DVD ומזגן. בנוסף, רציתי שלט לומד, שאם הוא לא מכיר את הקודים של המכשירים שלי, שיוכל ללמוד מהשלט הקיים. בחרתי ב-CHUNGHOP RM-L968E וכבונוס, קיבלתי שלט עם מסך, שמאוד עזר לי כי ככה אפשר לראות איך מתקדמת הסריקה של המכשירים השונים, ומה הקוד שפועל. שמחתי לגלות שהוא עובד מצוין עם הממיר של הוט (הקוד הוא 2308) וגם השתלט על כל המכשירים שלי בלי בעיה ובלי צורך בלימוד ידני. מגיע איתו ספר הוראות מאוד ברור באנגלית. החסרונות היחידים שלו מבחינתי הוא שאין כפתור לכל מכשיר נשלט, אלא צריך "לדפדף" בינהם ולראות על המסך שלו מי הנוכחי, ושהקרן שלו קצת צרה (צריך ממש לכוון אותו אל המכשיר, ולא לאיפשהו בחדר). הוא עולה ב-DX כמעט 100 ש"ח, שזה לא מעט כסף להימור על קנייה "עיוורת", אבל שלט עם יכולות דומות עולה בארץ לפחות 250 ש"ח, להערכתי. אני קניתי ואני חצי מרוצה: אני לא משתמש בו כל הזמן, אבל הוא עובד טוב ואני שמח שיש לי אותו כגיבוי.

בונוס לקוראים שהתמידו והגיעו עד כאן: מתקן-סיכות-מכניס-ת'יד-יוצאת-צורה-של-היד-שלך-בצד-שני!
כן, ב-DX אפשר לרכוש אפילו כזה! הוא אמנם קטן יותר מאלו שמוכרים (או מכרו?) בארץ, אבל למי אכפת! זה מגניב!

אזהרה: DX הוא אתר ממכר. ובעיקר זול מאוד. מאוד מפתה לצוד שם דילים על בסיס יומיומי (מצטרפים לקטלוג בממוצע 20 מוצרים בכל יום עבודה, ז"א, לא בסופ"ש), ובאמת יש שם דילים מפתים, אבל אני מזכיר: לא לקנות מה שלא צריך! בסוף נתקעים עם בית מלא בג'אנק. זה לא קרה לי (לפחות לא מקנייה באינטרנט… סתם מזה שאני לא זורק דברים :) ), אבל יש באינטרנט מספיק תמונות וסרטונים של מכורים לקניות באינטרנט. זה מפחיד.

אני מקווה שפוסטים כמו זה יעזרו להוריד את המחירים של הזבל הסיני הגנרי שנמכר בארץ. חלקו ממש לא רע, אבל לא ברור למה הוא עולה כ"כ הרבה!

עוד בונוס, והפעם מפינת ה-WTF שלנו (כבר כתבתי על זה בעבר, אבל…): טלפון סלולרי עם מכונת גילוח מובנית. אם אתם מופרעים מספיק בשביל לקנות את זה, בבקשה שילחו לי ולעולם וידאו של השימוש בו.

תגובות (7)

ואו. פוסט סופר-איכותי — הייתי חייב להגיב. סחטיין על האיתור המדויק של האתר ועל הדוגמאות הקונקרטיות למחירים ולחיסכון בעלויות. זה קטע שהמשלוח בחינם!

כרגע לא אקנה מהם כלום, אבל אין לי ספק שבעתיד אחזור לפוסט הזה לעיון נוסף, ובטח אקנה מהם משהו בסוף.

תודה. :)

וואו!

בתור מכור לאי-ביי ולאתרי מכירות סינים, הרגע חיסלת את המשך היום שלי, ואני הולך לשוטט באתר הזה כמה שעות ולרכוש לי מוצרים שישארו בקופסה עקב חוסר עיניין לציבור

סחטיין,
אחלה פוסט

אני שמח שיכולתי לעזור… אם אפשר לקרוא לזה ככה. :)

מאוורר להרדדיסק: איך אני יודע שחם שם מדי? יש איזו טמפרטורת סף?

לכל דיסק מודרני יש חיישנים ואפשר לקרוא אותם דרך פרוטוקול SMART. לדעתי יש יוטיליטי בשם hdtemp ללינוקס. נראה לי שאפילו יש לו חבילה ב-Debian.

לגבי טמפרטורת המקסימום: לכל דיסק יש טווח פעילות אחר, אבל בגדול, אני חושב שמשהו באזור 30-40 מעלות זה אופטימלי (אבל קח את זה בערבון מוגבל). קר מדי זה גם לא טוב, אבל אין יותר מדי סיכוי שזה יקרה בישראל.

אזהרה קטנה:
למתאמי BT וכרטיסי WiFi צריכה להיות כתובת mac ייחודית. לרוב מהמתאמים שנמכרים באיביי/DX/אתרים אין כתובת ייחודית ולכן הם לא תקניים. למה איכפת לכם? למשל, כי שניים כאלו לא יכולים לדבר זה עם זה, או כי זה בעייתי מבחינת security.

תוספת לדברים שכדאי לקנות ב-DX:
– כבלים (רשת, hdmi וחברים)
– מתאמים ללא אלקטרוניקה (חשמל, אודיו, usb, …)
– שילדה לדיסק חיצוני (2.5‎"‎ או ‎3.5"‎)
– משדר fm לרכב