(אני לא מתכוון לזה שלא כתבתי בבלוג כבר 3 חודשים. אני כל הזמן מתכנן לחזור לכתוב, אבל כל הזמן לא יוצא לי. עבודה חדשה, דירה חדשה, מעט זמן פנוי…)
קיבלתי מלאומי קארד הצעה "לתרום לקהילה" ע"י עיגול למעלה של כל עסקה לשקל השלם הקרוב, ותרומה של התוספת. אני לא מבין איך החברה הזאת, שהרוויחה 146 מיליון ש"ח בשנת 2008 (שלהזכירכם היתה שנת משבר!), מעזה לפנות ללקוחות שלה בהצעה כזאת.
רוצים לתרום לחלשים? נהדר! קחו 10 מיליון מהרווחים שלכם ותירמו אותם. אני בטוח שהחברה תהיה יציבה באותה מידה גם אם תרוויחו רק 90% ממה שאתם מרוויחים עכשיו.
כל הקטע הזה של "עשירים מעודדים את מעמד הביניים לתרום לעניים" הוא חצוף בעיני. ובכלל, אני נגד שיטת התרומות הזאת. למה צריך להפריט את הרווחה? בשביל מה לעזאזל אני משלם מיסים?
100000000000000000000000000% right, man.
Those companies shamelessly rip us off and then asks us for more. Unbelievable!!!
מדובר בגוף שנקרא "עיגול לטובה", שאינו קשור ללאומי קארד באופן ישיר, למיטב ידיעתי. הם כרגע חברו ללאומי קארד כ"תשתית" לביצוע המודל שלהם (הרעיון אגב הועתק מחו"ל), וצפויים לחבור לחברת אשראי נוספות.
לא הבנתי איך הסקת שהיוזמה מופנית דווקא למעמד הביניים? הם לא פנו לציבור העובדים השכירים או חלילה לציבור הנוסעים ברכבת. הם פנו לציבור משתמשי האשראי, שזה כולל את כלל החברה למעט העשירונים שבתחתית.
אני חושב שלא צריך לבטל כליל את רעיון התרומה. גם לי יש בעיה עם תרומות "הפרטת רווחה". אבל יש גם כיוונים אחרים. דוגמה לתרומה מסוג אחר היא תרומה לארגון/מפלגה/ח"כ שבא לקדם אג'נדה שאתה מאמין בה (והממשלה לא, ולכן בחיים לא יתקצבו ארגון כזה).
אני יודע שזה לא לאומי קארד ישירות, ואני גם יודע שזה מיובא מחו"ל. זה לא משנה את דעתי על זה.
לגבי מעמד הביניים, פשוט כי זה רוב ציבור המשתמשים המשמעותיים בכרטיסי האשראי, לפי ההיגיון שעניים לא משתמשים הרבה (או בכלל) בכ"א, והעשירים הם מיעוט. זה מוביל אותי להסיק ש…
ולגבי תרומות, אני לא נגד תרומות באופן כללי, אלא גם רק (או לפחות בעיקר) נגד הפרטת הרווחה.
אני לא חושב שזה מוגזם לומר שהמדינה צריכה לדאוג שאף אחד לא ישאר רעב, חסר בית, או ללא טיפול רפואי.