הבחירות בישראל – הסיקור של ה-Daily Show

נכתב ב-13 בפברואר 2009, 15:32 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

3

מעניין לראות את זה משתי סיבות:
1. איך אנחנו נראים בעיניהם וכו'.
2. זה ששמות החיבה הסטנדרטיים והשכיחים שלנו הם אצלם שמות לליצני-יומולדת.

אם הוידאו לא עולה, לכו לראות אותו בדף המקורי באתר של ה-Daily Show.

הסיבות להתכווצות השמאל הישראלי

נכתב ב-12 בפברואר 2009, 19:17 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

6

לדעתי. בערבון מוגבל. אשמח לשמוע הערות.

  1. פיצול: יש הרבה מפלגות שמאל, רובן לא עברו את אחוז החסימה. עשיתי הערכה גסה ובדקתי את מס' הבוחרים לשתי מפלגות עלה ירוק, שתי מפלגות הירוקים, מפלגת הגמלאים וצבר (שאמנם קשה לדעת מה הם בדיוק, אבל אני מניח שלעזור לצעירים וסטודנטים זה בד"כ מעניינו של השמאל, אז נגיד), ויצא לי שאם כולן היו חוברות למרצ, היא הייתה בערך מכפילה את כוחה (אני יוצא מנקודת ההנחה, האולי מוטעה, שיש טעם לפיצול בין מרצ וחד"ש). אסור גם לשכוח שאם זה היה ככה, אולי כל השמאלנים שהצביעו לקדימה (כמוני) היו עושים אחרת, כי השמאל לא היה נראה כ"כ עלוב ומפולג. מה שמביא אותי לנקודה הבאה:
  2. יתר אידאליזם: כל אחד, כמצביע, רוצה לבחור במפלגה שמייצגת אותו. מכיוון שאין אף אחד בעולם שמסכים איתך בכל נושא, תמיד זו בחירה מקורבת. ממה ששמעתי סביבי במשך כל מערכת הבחירות, נראה לי שמצביעים באזור הקשת הפוליטית של מרצ-חד"ש-ירוקים פחות מוכנים להתפשר על ייצוג מדויק. זה מה שגרם לרבים מהם להצביע לגמלאים בפעם הקודמת, וזה מה שגרם לרבים לבחור בקדימה הפעם, כי אם אי אפשר להכניס לכנסת את מי שמתאים לי באמת, אז לפחות ננסה למנוע מראש הממשלה להיות ביבי.
  3. בולטות ציבורית: אני קורא חדשות בערך כמו הישראלי הממוצע, אם לא יותר, ואיכשהו, נדמה לי תמיד שהשמאל לא עושה כלום. אני יודע שמרצ וחד"ש הן מפלגות מאוד פעילות, במיוחד ח"כים כמו זהבה גלאון (שכנראה לא תהיה בכנסת הקרובה) או דב חנין, אבל לא נחרת בזכרוני מקרה של חקיקה שעשתה רעש, שבלטה, חוץ מאולי הישיבה של הקופאיות של ח"כ גלאון. בחיפוש קצר מצאתי עוד כמה אזכורים לפעילות פרלמנטרית של שאר ח"כי השמאל, אבל לא בולטים במיוחד. הם יודעים לעבוד, זה נכון, וגם מתוך האופוזיציה, שזה יותר קשה, אבל הם לא יודעים לעשות יח"צ. ולצערי, זה חלק מדרישות התפקיד (כדי להיבחר מחדש). ואם כבר יח"צ:
  4. הקמפיינים שלהם מסריחים: למה דווקא לשמאל, שרוב אנשי התקשורת והפרסום הם חלק ממנו, יש קמפיינים כאלו אנמיים? טוב, כל מערכת הבחירות הזאת היתה סוג של בדיחה עצובה, אבל צרת רבים היא לא חצי נחמה וגם לא חצי תירוץ. "לאיים" עלינו שפחות מרצ זה יותר ביבי-ליברמן? ג'ומס מסתכל לעבר העתיד על מודעה בגבו של אוטובוס? נו באמת. אפשר לעשות משהו יותר חזק. ואני יודע שהיו דברים אחרים, אבל אלו היו המרכזיים. וחבל. אפשר היה להסביר במשפט אחד קליט למה הקמפיין של ליברמן הוא פשיסטי ומזעזע.
  5. לא מתייחסים לנושאים שחשובים לבוחרים: בהמשך לפוסט הקודם בנושא, משום מה גם השמאל נופל למלכודת שכורות לו מפלגות המרכז הגדולות (העבודה זה כבר מזמן לא באמת שמאל). ג'ומס מלהג בפוסטר על זה ש"חייבים פתרון מדיני". כולם מדברים על הפלסטינים ככה, הסכמים ככה, בלה בלה בלה. הבוחרים הפוטנציאליים שלכם, גם אלו שמתעניינים בנושא, כבר יגעים ממנו, מכל הסיבות שפירטתי בפוסט ההוא. דברו על עבודה. דברו על כלכלה סוציאליסטית. דברו על בטחון אישי (ולא כמו אפרים סנה). דברו על חינוך. דברו על יצירת חברה רגועה, הוגנת, צודקת ומוצלחת. אל תדברו על אנשים שהם בכלל לא אזרחי ישראל. הם חשובים, אבל עניי עירכם קודמים. ועם הכיוון הנוכחי של המדינה, שמוביל להזנחה והידרדרות של כל הנושאים האלה, כולנו נהיה עניים. אוהבים ערבים*? רוצים לדבר על ערבים? דברו על ערביי ישראל, שהיחס של המדינה אליהם מזעזע ופוגע, גם בהם וגם בעקיפין ביהודים. הם אזרחים פה. הפלסטינים לא. חוץ מזה, בהתרחקות מהנושאים המדיניים-ביטחוניים, יתאפשר גם לאנשים שהם יותר מתונים מהבחינה הזאת, אבל עדיין רוצים מדינה סוציאל-דמוקרטית, להצביע למפלגות השמאל. כרגע הם מצביעים למפלגת העבודה, שקשה לומר שיש לה אג'נדה ברורה בתחום.

ואני בטוח ששכחתי עוד דברים.

אז מה עושים? יש לנו עוד איזה שנה-שנתיים עד לבחירות הבאות. בתחת של מי צריך לבעוט בשביל שמשהו ישתנה פה?

* גילוי נאות: הכותב אוהב ערבים**.

** כי הוא אוהב את כל בני האדם במידה שווה*** וכל החרא הזה.

*** לא יותר מדי, אבל מספיק כדי לא לרצות לדפוק להם או לעצמו את הראש בקיר. רוב הזמן.

נטוויז'ן

נכתב ב-11 בפברואר 2009, 1:54 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

5

קצת גשם, ואי אפשר להתחבר.

(פוסט זה נכתב מהסלולרי שלי)

שקר בחירות מספר 1

נכתב ב-9 בפברואר 2009, 2:12 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

4

"הנושא המדיני-בטחוני הוא המשמעותי ביותר לעתידה של מדינת ישראל"

אני לא יודע איך שוב ושוב מנתבים אותנו לשים את זה במרכז הדיון. זה באמת לא כ"כ חשוב. אפילו אם מחר חמאס וחיזבאללה (שהם, תכל'ס, "האויב" כפי שמציירים אותו במערכת הבחירות הזאת, ולא, נניח, סוריה ואיראן) פותחים עלינו במתקפה כוללת, זה לא איום לקיומה של מדינת ישראל. זה יהיה קשה ומאוד כואב, כן, אבל בוודאי לא הרסני למדינה.

דברים כמו הכלכלה, החברה והחינוך, יכולים להרוס אותנו בטווח של כמה עשרות מעטות של שנים, וזה, בניגוד לנושא הבטחוני-מדיני, כמעט וודאי. מה ישראל מייצאת חוץ מתפוזים? תוצרים של חינוך. מדע, טכנולוגיה, אומנות. אני מאמין שעם מערכת חינוך כמו שיש לנו היום (ועם הכיוון שאליו היא הולכת), ועם תפיסת צדק חברתי כמו שקיימת היום (ומונחלת לילדים שלנו), אין לנו הרבה סיכוי לשמור על רמה של מדע, טכנולוגיה ואומנות שיאפשרו קיום של מדינת ישראל גם בעוד 60 שנה. לפחות לא מדינת ישראל שכדאי לגור בה. ואם לא כדאי לגור בה, בשביל מה היא קיימת בכלל?

ואז המצב הבטחוני לא ממש ישנה.

תכל'ס, זה קצת כמו שכל הבנקים וחברות הסלולר מנסים להראות לנו שהם "אוהבים אותנו" ו"שם בשבילנו" וכל השטויות האלה, במקום להתחרות על פרמטרים אמיתיים. כי פרמטרים אמיתיים אפשר להשוות, ואז צריך באמת להתחרות, ולהתאמץ לחדש ולייעל (לייעל באמת, לא לפטר עובדים כי זה נראה טוב בדו"ח ההוצאות), והרבה יותר פשוט לעשות קרטל סמוי (או לא כ"כ סמוי) ושכל החבאות יהיו בעצם (כמעט) זהות. דבר דומה קורה עם המפלגות הגדולות. כולן בעצם כמעט זהות, אז הן מתחרות על דברים שאי אפשר ממש לבדוק ולהשוות.

פיכס.

תופעת פייסבוק

נכתב ב-19 בינואר 2009, 4:42 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

10

בחורות שאחרי החתונה שמות תמונה שלהן בשמלת כלה, או כל תמונה אחרת מההתארגנות לחתונה, ומשאירות אותה בתור תמונת הפרופיל במשך חודשים או אפילו שנים.

וגם: יא אללה, איזה זקן אני, יש לי מספיק חברות בפייסבוק שהתחתנו לפני מספיק זמן בשביל שאני אוכל להבחין בתופעה הזו.

<דודה פולניה>בקרוב אצלכם!!!!1</דודה פולניה>

(אולי זה צריך להיות <דודה מוצא="פולניה">?)

(אני צריך לישון)

הרחבות לשועל 2

נכתב ב-7 בינואר 2009, 22:17 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

5

פעם כתבתי פה באילו הרחבות אני משתמש, אבל מזמן לא עדכנתי את הרשימה, אז הנה היא. ולפני ההערות שלכם: אין לי Adblock כי כמעט רק פרסומות פלאש מפריעות לי, ואותן חוסם Flashblock.

BugMeNot 2.1
Console² 0.3.9.1
DictionarySearch 3.0.0
DOM Inspector 2.0.1
DownThemAll! 1.1.0
ErrorZilla Plus 0.5
FirefoxView 1.0
Fix Ha'aretz encoding cacophony 3.0.1
Flashblock 1.5.7.1
Gmail Space 0.5.97
Google Reader Notifier 0.60
Google Toolbar for Firefox 3.1.20081127W
Greasemonkey 0.8.20080609.0
Hebrew spell-checking dictionary (from HSpell) 1.0.2
IE Tab 1.5.20081203
InfoLister 0.10
Live HTTP Headers 0.14
Permit Cookies 0.6.2
Platypus 0.81
Redirect Remover 2.5.5
Right Encoding 0.2.2
ScribeFire 3.1.6
Searchbar Autosizer 1.4.1
Session Manager 0.6.2.9
Smart Middle Click 0.5.1.2
SubmitToTab 0.3.5
Update Notifier 0.1.5.4
URL Link 2.02.3
View Dependencies 0.3.3.0
Web Developer 1.1.6

לגיטימיות הלחימה בעזה

נכתב ב-3 בינואר 2009, 19:31 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

14

ראשית, אני רוצה להביע תמיכה בכל האזרחים חפי הפשע שנפגעים בלחימה בדרום, וזה כולל גם את העזתים וגם את הישראלים, ואני רוצה להביע בוז כלפי כל מי שמנסה בכוונה לפגוע באזרחים, בין על ידי פגיעה ישירה בהם או על ידי החבאת לוחמים או נשק לידם.

ועכשיו לענייננו. האינסטינקט שלי הוא להגיד שהפעולה בעזה צודקת ויש לנו כל זכות לתקוף אותם אחרי שסבלנו (יחסית) בשקט את הירי המתמשך שלהם על אזרחים ישראלים ב-8 השנים האחרונות, ומצד שני, שאני לא מבין איך הפעולה הזאת תעזור. ניסינו הרבה כמוה בעבר והנה אנחנו כאן, בדיוק באותו מקום מחורבן. אם זה אכן יעזור, אז סבבה, ושיעשו את מה שצריך, אבל אם עושים את זה רק כי "חייבים לעשות משהו" – זה מטומטם. לגבי דברים יותר מעודנים ועקיפים כמו אפקט ההרתעה של ישראל וכל זה… אני לא יודע. זה חשוב, אבל אני לא בטוח שזה פועל באותה צורה שזה פעל לפני עשרים שנה, ואני לא בטוח שאנחנו ניגשים לזה נכון. אבל קטונתי.

מה שמעניין זה שמהסתכלות בתגובות לפעולה בעזה באינטרנט, של פרו-ישראלים ופרו-פלשתינים כאחד, שמתי לב שהשאלה היסודית היא "מי התחיל". אם יוצאים מנקודת פתיחה לוגית של "יש מדינה ששמה ישראל", אז וודאי שהם התחילו: המדינה הייתה פה, ואז חמאס התחיל לירות עלינו (שלא לדבר על הפיגועים), אז זכותנו להגן על עצמו.

לעומת זאת, נדמה לי שהפרו-פלשתינים יוצאים מנקודת פתיחה של "העם הפלשתיני ישב פה מאות שנים, ואז לפני מאה שנה היהודים באו וגזלו מהם את האדמה". אם רואים את זה כך, אז ברור שאנחנו התחלנו, וזכותם להגן על עצמם מול הפולשים (אנחנו).

עכשיו רק צריך לשאול מהי האמת, אם בכלל יש כזו. אני לא חושב שיש טעם להתווכח עם העובדה שיש מדינה בשם ישראל, אז אני רוצה לנסות להתייחס לטיעון הפרו-פלשתיני. האם באמת גזלנו את הארץ מהם? אני לא רוצה להכנס לטיעונים תנ"כיים – לא אכפת לי למה, אבל חוץ מכמה מאות (במקרה הטוב), לא ישבו פה יהודים בלפחות אלף שנים האחרונות (ניתן לנו קרדיט). אי אפשר לצפות מאף אחד שישמור לנו את המקום בתור אלף שנים. אנחנו באנו הנה לפני 100 שנים בערך, והתיישבנו כאן. אבל האם הגירה היא בהכרח לא לגיטימית? אנחנו נהיינו כאן הרוב, אז אנחנו שולטים. מה הופך את ההגירה של היהודים למה-שהיום-הוא-ישראל ללא-לגיטימית? אז נכון, היו מקרים שבהם הבריחו ערבים והשתלטו להם על הקרקעות, אבל האם זה מספיק בשביל להגיד שאיבדנו כל טענה לגיטימית לקרקע? יש קרקעות שנקנו בכסף טוב עוד בתקופת התורכים. לא הכל, כנראה אפילו לא הרוב, אבל עדיין.

אז מה אתם אומרים? ושוב, בלי טיעונים תנ"כיים, והאפליה של ערביי ישראל, חשובה ומרגיזה ככל שתהיה (והיא אכן כזאת) לא רלוונטית לדיון.

מחפש מחשב נייד פגום אבל עובד

נכתב ב-22 בדצמבר 2008, 16:44 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

2

אני מחפש מחשב נייד פגום, אבל שעדיין עובד, שמישהו רוצה להפטר ממנו בחינם.

מה זה פגום? לא אכפת לי מהמסך, מהמקלדת, מהטראקפד וכו'. אם הוא יכול לעשות boot מ-USB, אז גם לא אכפת לי אם הוא בלי הארדדיסק. גם ל אכפת לי אם הסוללה מתה או חסרה.
מה כן צריך לעבוד? המחשב, בתור מחשב (אם אני מחבר לו מסך/מקלדת/עכבר חיצוניים), USB, רשת חוטית, ורצוי גם רשת אלחוטית. חייב להגיע עם מתאם החשמל. כמובן שחיבור המסך חייב לעבוד אם המסך לא עובד… אם אתם לא בטוחים מה בדיוק עובד ומה לא, תכתבו לי גם, אולי אני "אקח את הסיכון".

אני מעוניין רק במחשבים במהירות 1GHz ומעלה. אם המחשב בן 4 שנים או פחות, הוא כנראה סבבה.

אני מוכן, כמובן, לנסוע לאסוף אותו.

מישהו מכיר/שמע?

תודה!

שליט בכל מחיר

נכתב ב-14 בדצמבר 2008, 11:16 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

17

קראתי ב"נענע" שגם בוגי יעלון אמר משהו על זה שאולי לא ישחררו את גלעד שליט בכל מחיר. הם מנסים להכשיר בציבור את השרץ של להשאיר אותו שם.

הטענות שלהם פתטיות:

  • "זה יעודד עוד חטיפות". אה, כי עכשיו, לפני ששחחררו אותו, הם בכלל לא מתכננים חטיפות. הרי כל עוד לציבור הישראלי יהיה אכפת מחיילים שנחטפו (וזה יהיה נכון בין אם ישחררו את שליט ובין אם לא), יהיה להם "משתלם" לחטוף חיילים, כי יותר משהם רוצים להרוג ישראלים ולשחרר אסירים שלהם, הם רוצים לערער את הישראלים.
  • "הרוצחים שישתחררו ירצחו שוב". מה, כרגע יש לחמאס מחסור בכוח אדם? יש בכלא הישראלי איזה מחבל-על עם כישורי טרוריזם נדירים? עילוי חבלה נדיר? אסטרטג עליון? לא, יש שם אנשים כמוני וכמוך. את ה-bigshots בכל מקרה כמעט אף פעם לא תופסים חיים והם לא מגיעים לכלא. וגם אם לא, הרי כל פעם שמחסלים או כולאים איזה "בעל תפקיד" בחמאס, מישהו מחליף אותו אחרי 3 שניות.
  • "אי אפשר להחזיר אותו הביתה". אפשר גם אפשר. יש "ערוץ" לדיונים עם חמאס, ואם ישחררו את כל האסירים שהם רוצים, (כנראה ש)הם ישחררו את שליט. זה לא כמו המו"מ חיזבאללה שאלוהים ידע מה יהיה שם (ובסוף הם באמת היו מתים). גלעד שליט חי, וצריך להחזיר אותו הביתה.

אני אומר תשחררו אותם, תשחררו את כולם, ושיחנקו שם. רק תביאו אותו הביתה כבר!

ביבי, אתה פתטי

נכתב ב-11 בנובמבר 2008, 12:16 | על-ידי לירון | קטגוריות: כללי

3

כבר קראתי בכל מני מקומות שהוא מתכנן לשכור את היועצים של אובמה לכבוד הבחירות, אבל להעתיק את העיצוב של האתר? זה כבר באמת עלוב. לא שזה כזה עיצוב מקורי או יפה או משהו, אבל בדיוק בגלל זה זה עלוב. כאילו "אם זה עבד בשבילו זה יעבוד גם בשבילי".

טוב, אני מניח שאף אחד לא מצפה ליותר מדי מביבי.